Stall Skottgård 2023

Stall Skottgård är ett varmblodsstuteri belagt i Grimeton söder om Göteborg, med sex stycken fölston och ett gäng tävlingshästar. Antalet föl per år kan variera mellan ett och sex stycken, men oavsett antal så är det alltid noggrant utvalda hingstar till våra ston, som vi försöker hålla så hög klass på som möjligt. Christer var den som startade uppfödningen 1996, och sedan dess har det blivit drygt 50 föl på gården, och av de 50 har vi tre stycken som utmärkt sig lite extra; Udo's Oiler, Othala och Racing Mange.


Här på hemsidan kan ni se våra fölston, Linneas tävlingshästar och även uppdateringar kring årets föl och ettåringar. Om det uppstår några frågor eller om ni är intresserade av någon häst så finner ni våra kontaktuppgifter under "Kontakt" uppe i menyn.


Mycket nöje!


/Madeleine, Christer och Linnea


2023 har 1:a föl fötts på gården
Selda Breadwinner sto e: Orlando Vici


Ching Shih

f: 2023-05-18

e: Orlando Vici

u: Selda Breadwinner

Ching Shih(1775–1844)

(kinesiska:鄭氏?,pinyin:Zhèng Shì; 'Madam Ching'), även känd som Cheng I Sao,

var en sjörövare verksam under Qingepokeni Kina i början av 1800-talet. När hon var som mäktigast styrde hon över 1800 skepp bemannade av 60 000-80 000 pirater med vilka hon utmanade dåtidens största imperier, såsom det brittiska, portugisiska och Qingdynastin. Baserat på sitt stora inflytande och många bedrifter anses hon vara en av historiens mest framgångsrika pirater

För mer frekvent uppdatering; gilla vår facebooksida!